Peter Mensing

Functie: Senior Vice President
Practice: Consumer & Media
Opleiding: Economie in Amsterdam
Werkzaam bij Booz Allen sinds: September 1984

Wat is je achtergrond?
Ruim twintig jaar geleden, direct na mijn studie Economie werd ik door twee firma’s benaderd. Ik studeerde redelijk goed af en had eigenlijk het idee om naar Harvard te gaan voor een MBA opleiding. Booz Allen was net in Nederland begonnen en zat toen in Wassenaar. Deze start up positie en de mensen die ik tijdens de interviews ontmoette trokken mij enorm aan. Voor mij bood Booz Allen unieke kansen: hard werken, veel leren en de mogelijkheid om snel door te groeien. In 1993 werd ik tot Vice President verkozen en kreeg ik de verantwoordelijkheid voor het kantoor in Nederland, dat intussen in Amsterdam huisde en al heel wat groter was geworden dan het tweekoppig team van Vice President en consultant waarmee we ooit zijn begonnen.

Welke opdracht vond je tot nu toe het meest interessant en waarom?
Waarschijnlijk vind ik de projecten waar ik nu aan werk het meest interessant, omdat ik steeds grotere en complexere programma's leid, die veel impact hebben. Een serie projecten in de Nederlandse zuivelindustrie, waaraan ik een paar jaar geleden heb gewerkt, was zeer uitdagend, want allesomvattend: van strategie tot grootscheepse reorganisaties en tenslotte grote fusies. Bij deze projecten stond ik er vaak alleen voor met de voorzitter van de hoofddirectie en moesten we langs steile afgronden lopen om tenslotte samen de top te bereiken.

Hoe ervaar je het internationale karakter van Booz Allen?
Mijn tijd bij Booz Allen heeft altijd een zeer internationaal karakter gehad. In het begin werkte ik veel in Parijs en Londen, waar ik ook een tijdje een appartement had. Daarna heb ik ook veel projecten in Amerika en Azië gedaan. Gelukkig was ik niet constant op reis; ik heb ook lange tijd projecten in Nederland gedaan. Ook heeft ons kantoor in Amsterdam een heel internationaal karakter; er lopen mensen van zeker vijftien verschillende nationaliteiten rond.

Wat spreekt je het meest aan van Booz Allen in Amsterdam?
Het leukste aan Booz Allen is de mensen die er werken. Ik denk dat consulting uniek is door de kwaliteit van de collega's. Het kantoor van Booz Allen in Amsterdam is voor mij het meest bijzonder, omdat ik het vanaf het begin heb zien groeien. Veel van de mensen waarmee ik werk of heb gewerkt zijn ook vrienden geworden.

Wat doe je naast je werk?
Mijn grootste hobby is zonder twijfel mijn gezin. Daarnaast heb ik teveel interesses voor de tijd die me resteert. Golf, skiën, Nederlandse literatuur, schilderijen van Breitner, met mijn bootje door de grachten varen, wijn en eten.

Authored articles